DOĞAL BİTKİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DOĞAL BİTKİLER


 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 ÇÖREK OTU VE KALP SAĞLIĞI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin



Mesaj Sayısı : 101
Kayıt tarihi : 08/01/10

ÇÖREK OTU VE KALP SAĞLIĞI Empty
MesajKonu: ÇÖREK OTU VE KALP SAĞLIĞI   ÇÖREK OTU VE KALP SAĞLIĞI I_icon_minitimePaz Ocak 10, 2010 9:00 pm

Çörek Otunun Kalp Ve Damarları Koruyucu Etkisi

Bilindiği üzere kanda bulunan homocysteine maddesinin yüksekliği kalp, beyin ve periferik damarlarda genişleme meydana getirmektedir. Bilginler hastaya vitamin (folikasit, vitamin B 6, vitamin B 12) verilmesinin kandaki homocysteine düzeyini düşürdüğünü göstermiştir. Buradan hareketle araştırmacılar, Kral Suud Üniversitesinde (Suudi Arabistan) çörek otunun kandaki homocysteine düzeyine olan etkisini incelemişlerdir. Yapılan bu çalışma 2004 ocağında Int J Cardiol Dergisinde yayınlanmıştır.

Araştırmacılar bir hafta boyunca otuz dakika süreyle bir grup fareye çörek otunda bulunan anti enflamatuardan 100 mg. vermişlerdir. Bunun neticesinde anti enflamatuar özelliğin kanda homocysteine maddesinin yükselmesine karşı etkili olduğunu tespit etmişlerdir. (Doğal olarak farelere bu deneyden önce homocysteine maddesinin düzeyini yükseltecek ilaç verilmiştir.)

Homocysteine maddesinin kandaki yüksekliği trigliserit, kolesterol ve vücuda zararlı oksidan maddelerin düzeyinin yükselmesine yol açmaktadır. Araştırmacılar çörek otu özünün homocysteine düzeyinin yüksekliğine eşlik eden zararlı maddelerin azalmasına yol açtığını görmüşlerdir. Bu, çörek otu yağının homocysteine düzeyinin yüksekliği ile ona eşlik eden kan yağlarının yükselmesi neticesinde meydana çıkan zararlı etkilerden kalbi ve damarları korumasının mümkün olduğu anlamına gelmektedir. Hiç kuşkusuz bu alanda daha fazla araştırma yapmaya ihtiyaç vardır.

Çörek Otunun Antioksidan Oluşu

J Vet Med Clin Med Dergisinin 2003 Haziran sayısında bir araştırma yayınlandı. Bu çalışmayı yürüten doktorlar carbon tetra celoride verilen farelerde çörek otunun antioksidan olarak etkilerini tespit etmek için bir deney yaptılar. Bu deney 60 fare üzerinde gerçekleştirildi ve birçok fareye karın zarından (periton) girerek çörek otu yağı verildi. Bu deney 45 gün sürdürüldü. Deney neticesinde araştırmacılar çörek otu yağının lipid peroxidation düzeyini düşürdüğünü, buna karşılık antioksidan maddeleri arttığını tespit ettiler. Bilindiği üzere antioksidan maddeler, vücudu birçok dokuda tahribat oluşturan ve damar sertliği, kanser, bunama ve benzeri birçok hastalığa yol açan serbest radikallerin etkisinden korumaktadır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://dogalbitkiler.yetkinforum.com
 
ÇÖREK OTU VE KALP SAĞLIĞI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KALP KRİZİ BELİRTİLER
» KALP KRİZİ TEDAVİSİ
» KALP DAMAR TIKANIKLIĞI SEBEBLERİ
» KALP DAMARLARINI AÇAN BİTKİLER
» KALP DAMARI AÇAN ALIÇ ÇİÇEĞİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DOĞAL BİTKİLER :: DOĞAL BİTKİLERLE TEDAVİ :: Damar Tıkanıklığı-
Buraya geçin: