DOĞAL BİTKİLER


 
AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 DOĞAL BİTKİLELE YANIK TEDAVİSİ

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 101
Kayıt tarihi : 08/01/10

MesajKonu: DOĞAL BİTKİLELE YANIK TEDAVİSİ   Paz Ocak 10, 2010 10:12 am

YANIK DURUMUNDA MUTLAKA BİR SAĞLIK KURULUŞUNA MÜRACAAT EDİNİZ VE UZMAN DOKTORDAN YARDIM ALINIZ.
DAHA SONRA DESTEKLEYİCİ TEDAVİ OLARAK DOĞAL YÖNTEMLERDEN YARARLANINIZ.
Ağır yanıklarda mutlaka büyük bir sağlık kuruluşunun ya­nık tedavi merkezine başvurmak gerekmektedir.
Öneriler: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış şal­gam katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek kalan suyun içi­ne steril bir gazlı bez daldırılıp yanığın üzeri temizlenir.
* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış leylak katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek kalan suyun içine steril bir gazlı bez daldırılıp yanığın üzeri temizlenir.
* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ciğer otu katı­lıp kaynatılmasının ardından süzülerek kalan suyun içine steril bir gazlı bez daldırılıp yanığın üzeri temizlenir.
* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış pancar katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek kalan suyun içine steril bir gazlı bez daldırılıp yanığın üzeri temizlenir.
* Bir tavanın içine, yarım kilogram içyağı eritilip kızgın yağın içine iki avuç ince kıyılmış ebegümeci (yaprağı) katılıp bitkiler çıtırdayana kadar karıştırılır ve ateşden alınıp on iki saat kadar buzdolabında bekletilir. Ertesinde buzdolabından alman tava hafif ateşte kızdırıldıktan sonra bir tülbent yardımıyla te­miz bir kavanozun içine süzülür ve üzerine tülbentte kalan po­sada sıkılarak tekrar serin bir yerde muhafaza edilir. Yanığın üzerine her gün tekrarlamak suretiyle sürülür.
* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç huş ağacı (püs­kül ve yapraklar) katılıp kaynatılmasının ardından iyice süzüle­rek içine daldırılacak steril bir gazlı bezle yanık yarasının üzeri sarılır. Bu pansumanı her gün yenilemek lazımdır.
* Bir miktar lahana yaprağı mikser yardımıyla parçalandık­tan sonra elde edilen malzeme steril bir gazlı bezin arasına ko­nulup söz konusu yanığın üzerine yatırılır. Bu işlemi sürekli ye­nilemek gerekmektedir.
* Bir miktar kaynar suda on dakika kadar bırakılmış ıspa­nak mikser yardımıyla parçalandıktan sonra elde edilen malze­me steril bir gazlı bezin arasına konulup söz konusu yanığın üzerine yatırılır.
* Steril bir gazlı bezin arasına yeni demlenmiş ve süzülmüş çay posası koyulup gazlı bez yanığın üzerine yatırılır ve gazlı bez kurudukça üzerine süzülmüş olan çay suyu dökülüp bez ye­niden nemlendirilir.
* Bir miktar kaynar zeytinyağında on dakika kadar bırakıl­mış marul yaprağı mikser yardımıyla parçalandıktan sonra elde edilen malzeme steril bir gazlı bezin arasına konulup söz konu­su yanığın üzerine yatırılır.
* Bir miktar izlanda yosunu bir şişenin boğazına kadar dol­durulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebile­ceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Yanığın üzerine, her gün tekrarlamak suretiyle sürülür.
* Bir miktar böğürtlen yaprağı bir sacın ya da yağsız bir ta­vanın üzerinde kavrulup, havanda dövülmek suretiyle toz haline getirildikten sonra bu toza sulu bir merhem olacak kadar bezir yağı katılıp yanığın üzerine sürülür. * Bir tavanın içine, yarım kilogram içyağı eritilip kızgın yağın içine iki avuç ince kıyılmış havacıva katılıp bitkiler çıtır­dayana kadar karıştırılır ve ateşden alınıp on iki saat kadar buz­dolabında bekletilir. Ertesinde buzdolabından alınan tava hafif ateşte kızdırıldıktan sonra bir tülbent yardımıyla temiz bir kava­nozun içine süzülür ve üzerine tülbentte kalan posada sıkılarak tekrar serin bir yerde muhafaza edilir. Yanığın üzerine her gün tekrarlamak suretiyle sürülür.
* Bir miktar güneş altında toplanmış bin bir delik otu bir şi­şenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar bezir yağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe 2-3 hafta bo­yunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilip şişenin içindeki yağ kırmızı bir renk aldıktan sonra bir tülbent yardı­mıyla paşası da sıkılmak suretiyle temiz bir şişeya aktarılır. Ya­nığın üzerine, her gün tekrarlamak suretiyle sürülür.
* Yanığın büyüklüğüne göre aynı oranda sirke ile domates salçası iyice karıştırılıp yanığın üzerine sürülür.
* Dört çorba kaşığı susam yağı ile bir çorba kaşığı kına iyi­ce karıştırılıp içine batırılacak steril bir gazlı bezle yanık sanlın
* Bir litre suyun içine bir avuç börülce katılıp kaynatılması­nın ardından süzülerek içine batırılacak steril bir sargı bezi ile yanık sarılır.
* Bir tavanın içine, yarım kilogram içyağı eritilip kızgın yağın içine iki avuç ince kıyılmış aynısefa (saplan, yapraklan ve çiçekleri) katılıp bitkiler çıtırdayana kadar karıştırılır ve ateş­den alınıp on iki saat kadar buzdolabında bekletilir. Ertesinde buzdolabından alınan tava hafif ateşte kızdırıldıktan sonra bir tülbent yardımıyla temiz bir kavanozun içine süzülür ve üzerine tülbentte kalan posada sıkılarak tekrar serin bir yerde muhafaza edilir. Yanığın üzerine her gün tekrarlamak suretiyle sürülür.
* Yanm litre suyun içine bir avuç ayva çekirdeği atılıp su buharlaşana ve içindeki malzeme lapamsı bir hal alana kadar kaynatılıp, ince gözenekli ve temiz bir tülbentten süzülerek elde edilen lapa söz konusu yanık bölgenin üzerine sürülür.
* Bir miktar kaynar suda on dakika kadar bırakılmış pazı mik­ser yardımıyla parçalandıktan sonra elde edilen malzeme steril bir gazlı bezin arasına konulup söz konusu yanığın üzerine yatırılır.
* Bir miktar gelincik bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıl­dıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Yanığın üzerine, her gün tekrarlanarak sürülür.
* Bir adet (yanığın büyüklüğüne göre çoğaltılabilir) çiğ yu­murta beyazı ile yarım çay bardağı zeytinyağı iyice karıştırılıp yanığın üzerine sürülür.
* Bir tavanın içine, yarım kilogram içyağı eritilip kızgın yağın içine iki avuç arpa katılıp çıtırdayana kadar karıştırılır ve ateşden alınıp içine bir kahve fincanı soğan suyu ilave ettikten sonra on iki saat kadar buzdolabında bekletilir. Ertesinde buzdo­labından alınan tava hafif ateşte kızdırıldıktan sonra bir tülbent yardımıyla temiz bir kavanozun içine süzülür ve üzerine tül­bentte kalan posada sıkılarak tekrar serin bir yerde muhafaza edilir. Yanığın üzerine her gün tekrarlamak suretiyle sürülür.
* Yarım litre suyun içine bir kahve fincanı nişasta katılıp kısık ateşte sulu bir lapa haline gelene kadar sürekli karıştırılır ve ılımasının ardından yanığın üzerine sürülür.
BU BİLGİLER İNTERNET SİTELERİNDEN ALINMIŞTIR KULLANICILAR UYGULMADAN ÖNCE DR.BİLGİSİNE BAŞVURSUNLAR.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://dogalbitkiler.yetkinforum.com
 
DOĞAL BİTKİLELE YANIK TEDAVİSİ
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» YANIK SOFİ DİNLE KAHTALI CEMO

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DOĞAL BİTKİLER :: DOĞAL BİTKİLERLE TEDAVİ :: Yanık-
Buraya geçin: