DOĞAL BİTKİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DOĞAL BİTKİLER


 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 cıban otu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
repla23
Admin
Admin
repla23


Mesaj Sayısı : 51
Kayıt tarihi : 09/01/10
Yaş : 28

cıban otu Empty
MesajKonu: cıban otu   cıban otu I_icon_minitimeC.tesi Ocak 09, 2010 12:35 am

ÇIBAN OTU




Kullanım Biçimleri :
Çay hazırlamak : Yarım veya bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış bitki , orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır , 10 dakika demlendikten sonra süzülür .
Bitki özsuyu : Çiçek salkımlarının sapları yıkanıp , kurumadan mutfak robotu ile sıkılır . Elde edilen özsu küçük şişelere koyularak buzdolabında saklanır .
Bitki tentürü : İki avuç dolusu , ince kıyılmış çiçekli bitkinin üstüne 1 litre konyak eklenir . Konyak bitkilerin üstüne çıkmalıdır . Tentür şişesi , arada bir çalkalanarak , 14 gün boyunca güneşte veya sıcak bir ortamda bekletilir ve süre sonunda süzülerek , koyu renkli şişelere aktarılır . Serin bir ortamda saklanmalıdır .
Kaynaklar: 1-"Gesundheit aus der Apotheke Gottes" "Tanrı'nın Eczanesinden Saglık" , Maria Treben
2- Türkiye'de Bitkilerle Tedavi , Prof.Dr. Turhan Baytop, I .U Eczacılık Fak.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
cıban otu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DOĞAL BİTKİLER :: FAYDALI BİTKİLER :: Doğal yetişenler-
Buraya geçin: