DOĞAL BİTKİLER


 
AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Sinirli ot

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
repla23
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 51
Kayıt tarihi : 09/01/10
Yaş : 22

MesajKonu: Sinirli ot   C.tesi Ocak 09, 2010 12:34 am

SİNİRLİOT


Kullanım Biçimleri :
Çay hazırlamak : Yarım veya bir tatlı kasıgı ince kıyılmıs bitki , orta boy bir su bardagı dolusu kaynar suyla haslanır , 15 dakika demlendikten sonra süzülür .
Yaprak Lapası : Dar veya genis yapraklı sinirliot yaprakları iyice yıkanır ve lapa haline gelene kadar merdane ile ezilir .
Sinirliot Pekmezi : Iki avuç dolusu yıkanmıs ve ince kıyılmıs bitki yapragı lapa haline getirilir . Bu lapaya biraz su , 300 gr nöbet sekeri ve 250 gr çiçek balı eklenir . Agır ates üstünde sürekli karıstırılarak , koyu bir sıvı elde edene kadar kaynatılır . Sogumadan kaplara bosaltılarak , buzdolabında saklanır .
Kaynaklar:
1- "Gesundheit aus der Apotheke Gottes" "Tanrı'nın Eczanesinden Saglık" , Maria Treben
2-Türkiye'de Bitkilerle Tedavi , Prof.Dr. Turhan Baytop, I .U Eczacılık Fak.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Sinirli ot
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DOĞAL BİTKİLER :: FAYDALI BİTKİLER :: Doğal yetişenler-
Buraya geçin: